Европейската комисия предложи забрана в целия съюз на миниатюрните бутилки

...
Европейската комисия предложи забрана в целия съюз на миниатюрните бутилки
Коментари Харесай

Европа забранява миниатюрните хотелски тоалетни принадлежности

Европейската комисия предложи възбрана в целия съюз на дребните бутилки за тоалетни такъми, които нормално откриваме в хотелските бани.

Като част от европейската Зелена договорка, която се концентрира върху ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, Европейската комисия желае да „ трансформира устойчивите артикули в норма “.

Планът има за цел да понижи отпадъците от опаковки „ с 15 % до 2040 година на страна членка на глава от популацията, спрямо 2018 година, “ напомня Independent.

За да се реализира това, някои опаковки ще бъдат неразрешени – като мини бутилките за шампоан и други сходни артикули, които се срещат в хотелите.

Комисията пресмята, че всеки европеец основава почти 180 кг боклуци от опаковки годишно. Въз основа на тази статистика, плануваните числа допускат, че ще има още 19 % растеж по този индикатор до 2030 година, в случай че не бъдат направени промени, както и 46 % нарастване съответно на пластмасовите опаковки.

Основните стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати, обгръщат ограничение на ненужните опаковки, поощряване на вариантите за многократна приложимост и наново пълнене и увеличение на използването на опаковки от рециклирана пластмаса.

Пълното предложение по тематиката е показано за разглеждане в Европейския парламент и Съвета.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР