Европейската комисия предложи в бюджета на ЕС до 2027 г.

...
Европейската комисия предложи в бюджета на ЕС до 2027 г.
Коментари Харесай

ЕК предлага повишение с 30 на сто на бюджета за външна дейност


Европейската комисия предложи в бюджета на Европейски Съюз до 2027 година да бъдат заложени с 30 на 100 повече средства за външна активност. Предвижда се тези средства да доближат 123 милиарда евро по отношение на 94,5 милиарда евро до момента.

Тези бюджетни разноски са ориентирани главно към премахването на бедността отвън Европейски Съюз, постигането на прогрес, мир и непоклатимост. Средствата за Африка ще бъдат увеличени до 89,2 милиарда евро и ще бъдат ориентирани към личностно развиване, постигането на тъждество сред половете, опазването на природата. Ще бъдат планувани средства за отбраната на човешките права, за предотвратяването на конфликти, за филантропична помощ.

За страните, които чакат да бъдат признати в Европейски Съюз, са планувани 14,5 милиарда евро. За филантропична помощ са заложени 11 милиарда евро. Европейска комисия предлага бюджетът за общата външна политика и политиката на сигурност да бъде три милиарда евро. Тези средства ще послужат при превъзмогването на външни спорове и рецесии, и за отбрана на Европейски Съюз. Близо 4,5 милиарда евро са отделени за поддръжка на интернационалните организации.

За вложения отвън Европейски Съюз са планувани 60 милиарда евро. Предлага се обособяването на бюджет за мир, който да разполага с 10,5 милиарда евро. С тези средства се планува Европейски Съюз да укрепва интернационалната сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР