Европейската комисия предложи страните от ЕС да удължат с една

...
Европейската комисия предложи страните от ЕС да удължат с една
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Страните от ЕС удължават с 12 месеца ограничаването на потреблението на газ с 15%

Европейската комисия предложи страните от Европейски Съюз да удължат с една година незабавната мярка за ограничение на търсенето на газ за идващите 12 месеца, с цел да помогне на Европа да премине през идната зима с нищожен съветски газ.

Европа излиза от зимата с по-стабилни енергийни доставки, в сравнение с се очакваше предходната година, откакто Русия прекъсна множеството газови доставки в месеците след нахлуването си в Украйна - свивайки доставките и предизвиквайки рекордно високи цени.

Комисията заяви, че страните би трябвало да удължат от април до март 2024 година доброволната цел за ограничение на търсенето на газ с 15% по отношение на междинното им ползване за 2017-2022 година Мярката трябваше да изтече в края на март.

Страните от Европейски Съюз понижиха комбинираното си ползване на газ с 19% от август до януари 2023 година, подкрепени от извънредно топлата зима.

Покачващите се цени помогнаха за ограничение на промишленото произвеждане, а Европейски Съюз и националните държавни управления насърчиха потребителите да понижат потреблението на сила.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР