Европейската комисия предложи редица мерки, които да модернизират системата на

...
Европейската комисия предложи редица мерки, които да модернизират системата на
Коментари Харесай

ЕК предлага мерки за модернизиране на системата на ДДС

Европейската комисия предложи редица ограничения, които да модернизират системата на Европейски Съюз на налога върху добавената стойност (ДДС), да я създадат по-ефикасна за предприятията и по-устойчива на измамите посредством приветстване и поощряване на цифровизацията.

Днешното предложение цели също да отговори на провокациите в региона на Данък добавена стойност, подбудени от развиването на стопанската система на платформите.

Според последните , също оповестени през днешния ден, през 2020 г. страните членки са изгубили 93 милиарда евро доходи от Данък добавена стойност. Консервативните оценки сочат, че една четвърт от изчезналите доходи може да се припише директно на измамите с Данък добавена стойност, свързани с вътресъюзната търговия. Тези загуби са несъмнено в ущърб на обществените финанси като цяло в миг, когато страните членки поправят бюджетите си, с цел да се оправят със обществените и икономическите последствия от неотдавнашните скокове на цените на силата и нападателната война на Русия против Украйна. Освен това режимът на Данък добавена стойност в Европейски Съюз продължава да бъде обременяващ за предприятията, изключително за МСП, и за други сдружения, които правят активност зад граница или се стремят да я разширят.

Предложените през днешния ден основни действия ще оказват помощ на страните членки да събират до 18 милиарда евро повече доходи от Данък добавена стойност годишно и по едно и също време с това ще оказват помощ на предприятията, в това число МСП, да се разрастват:
Преминаване към цифрово отчитане в действително време въз основа на електронно фактуриране за предприятията, които правят презгранична активност в ЕСАктуализирани правила за Данък добавена стойност за пътническия превоз и платформите за краткосрочно настаняванеВъвеждане на единна регистрация за задачите на Данък добавена стойност в Европейски Съюз
Европейската комисия предложи също нови правила за данъчна бистрота за всички снабдители на услуги, улесняващи покупко-продажби с криптоактиви за клиенти, които обитават в Европейския съюз. Те допълват  и разпоредбите за битка с изпирането на пари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР