Европейската комисия предложи план за откъсване от руската газова зависимост

...
Европейската комисия предложи план за откъсване от руската газова зависимост
Коментари Харесай

ЕК обяви амбициозен план : Енергийна независимост от Русия преди 2030 г.

Европейската комисия предложи проект за отделяне от съветската газова взаимозависимост доста по-рано от 2030 година Европейски Съюз би трябвало да понижи с две трети потреблението на съветски газ до края на годината. Планът на Брюксел обрисува поредност от ограничения в отговор на възходящите цени на силата в Европа и за попълване на запасите от газ за идната зима.

Комисията ще предложи до 1 октомври газовите складове в Европейски Съюз да бъдат запълнени най-малко на 90%, като се диверсифицират доставките на газ и се форсира производството на възобновима сила.

Брюксел предлага на страните да употребяват държавна помощ и данъчни ограничения, с цел да защититят европейските семейства и предприятия против въздействието на извънредно високите цени.

До края на на тази година близо 25% от производството на електричество в Европейския съюз може да бъде обезпечено от слънчева сила. Освен това, би трябвало да ускорим законодателството и плановете за произвеждане на вятърна сила от крайбрежните зони. Някои от тези промени не се случват за ден. Ето за какво би трябвало да се подготвим за идната зима. До началото на октомври газовите складове в Европейски Съюз би трябвало да бъдат попълнени на 90%, изясни Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейска комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР