Европейската комисия предложи днес в ЕС да бъдат въведени общи

...
Европейската комисия предложи днес в ЕС да бъдат въведени общи
Коментари Харесай

ЕК предлага полицаите в ЕС да работят по общи правила

Европейската комисия предложи през днешния ден в Европейски Съюз да бъдат въведени общи правила за полицейско съдействие, които да улеснят следенето на нарушителите, предава Българска телеграфна агенция. 

Почти 70 на 100 от незаконните групи работят в най-малко три страни от Европейски Съюз по едно и също време, отбелязва комисията. Предложението планува европейските полицейски служби да обменят данни непрекъснато и доста по-лесно със свързване на осведомителните системи. Предлага се европейските служители на реда да минават образование по общи индикатори, както и езикови курсове. 

Според Европейска комисия е належащо да бъдат ясно избрани закононарушенията, за които при гонене служители на реда от една страна от Европейски Съюз имат право да навлязат в друга европейска страна. Предлага се да бъде избран метод в такива случаи служителите на реда от двете страни да могат бързо да осъществят връзка.

Еврокомисията планува разширение на размера от данни, налични в общата осведомителна система, както и инспекции от Европол в интернационалните бази данни за нарушители, засечени в страни отвън Европейски Съюз. Когато една страна от Европейски Съюз изиска от друга данни, отговорът би трябвало да се получи в период до 8 часа при незабавните случаи и до 7 дни при останалите поръчки. Предложенията на комисията ще бъдат разисквани от Съвета на Европейски Съюз и от Европейския парламент. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР