Европейската комисия предложи днес в ЕС да бъдат въведени електронни

...
Европейската комисия предложи днес в ЕС да бъдат въведени електронни
Коментари Харесай

ЕК предлага въвеждането на електронни шофьорски книжки

Европейската комисия предложи през днешния ден в Европейски Съюз да бъдат въведени електронни шофьорски книжки. Предложението е обвързвано с задачите да се реализира по-добър продан на данните, свързани с сигурността на пътя и осъществените в чужбина нарушавания да не остават ненаказани.

Комисията предлага лидер, лишен от право на ръководство на моторно транспортно средство в една страна от Европейски Съюз, да не може повече да кара и в останалите европейски страни. Запазва се опцията водачите да изискат издаването на удостоверение за правоуправление на пластмасова пластика, посочи на конференция еврокомисарят по превоза Адина Валян.

Тя добави, че се предлага също шофьорски изпити да се поставят при навършването на 17 години. Запазва се условието за навършване на 18 години за придобиването на право на ръководство на моторно транспортно средство. Предвижда се изпитателен период от най-малко две години за начинаещите водачи след сполучливото прекосяване на изпита, както и предписание за цялостна възбрана за ръководство в нетрезво положение. Отчита се, че две от всеки пет пътни катастрофи със смъртен случай включват присъединяване на лидер на възраст под 30 година, въпреки че младите водачи са единствено осем на 100 от всички водачи на коли в Европейски Съюз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР