Европейската комисия предложи днес Украйна през следващата година да получи

...
Европейската комисия предложи днес Украйна през следващата година да получи
Коментари Харесай

ЕК предлага догодина ЕС да осигури за Украйна 18 млрд. евро помощ

Европейската комисия предложи през днешния ден Украйна през идната година да получи от Европейски Съюз помощ от 18 милиарда евро. Предвижда се средствата да бъдат отпуснати като нисколихвен заем и да бъдат обезпечавани на Киев на равни елементи, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8090
Комисията посочи, че Киев може да получава от Европейски Съюз по 1,5 милиарда евро месечно, както и че украинските управляващи ще имат потребност всеки месец от 3-4 милиарда евро за покриване на главните потребности. Очаква се тези средства да бъдат ориентирани към обезпечаването на пенсии, за работата на лечебните заведения и учебните заведения, за възобновяване на изумената от съветските въздушни удари инфраструктура.

Европейска комисия предлага Украйна да изплати заема за 35 години, като заплащанията стартират след 10 години. Комисията планува средствата за заема да бъдат обезпечени от интернационалните финансови пазари, а лихвите да бъдат покрити от страните в Европейски Съюз.

Предложението предстои на утвърждение от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз. Комисията отбелязва, че от началото на войната в Украйна Европейски Съюз е обезпечил за Киев 19,7 милиарда евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР