Европейската комисия предложи днес поредица от мерки, които целят да

...
Европейската комисия предложи днес поредица от мерки, които целят да
Коментари Харесай

ЕК предлага: Всички нови сгради след 2029 задължително със слънчеви батерии на покривите

Европейската комисия предложи през днешния ден поредност от ограничения, които целят да отстраняват допустимо най-бързо зависимостта на Европейски Съюз от съветските енергийни източници. Една от ограниченията е всички търговски и публични здания да имат наложително покриви със слънчеви панели от 2025 години, а всички нови жилищни здания - от 2029 година.

Европейската комисия счита да обезпечи 300 милиарда евро за прекосяване към зелена сила, създаване на енергийна инфраструктура и нови връзки за газ и втечненн газ в Европа. 72 милиарда от средствата ще бъдат предоставяни на страните като безплатни средства и почти 225 милиарда като заеми.

Според Урсула фон дер Лайен най-ефективният метод за преустановяване на зависимостта от съветските изкопаеми горива е спестяването на сила. Европейска комисия ще показа на страните набор от дейности за ускорение на прехода към зелена сила като опростяване на процедурите за вложения във възобновими енергийни източници и взаимни поръчки на газ, полутечен газ и водород.

Брюксел предлага на страните и през идващия отоплителен сезон да продължат да употребяват краткострочно ограничения, с цел да контролират цените на силата за крайните консуматори. Част от тях са даване на ваучери, финансова помощ или заплащане на сметките на най-уязвимите групи от популацията, разсрочване на сметките, краткотрайни данъчни облекчения, даване на държавна помощ за бизнеса.

Европейска комисия предложи през днешния ден и 9 милиарда евро финансова помощ за Украйна за 2022 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР