Европейската комисия предложи днес ковид сертификатите да останат в сила

...
Европейската комисия предложи днес ковид сертификатите да останат в сила
Коментари Харесай

ЕК предложи сертификатите за пътуване да важат до средата на 2023 година

Европейската комисия предложи през днешния ден коронавирус документите да останат в действие при пътешестване в Европейски Съюз до края на юни следващата година, заяви сътрудник на Българска телеграфна агенция.

Говорител на комисията посочи на конференция, че задачата е Европейски Съюз да бъде квалифициран за допустимо нарастване на броя на инфектираните във втората половина на тази година и за поява на нови вирусни варианти.

Той не можа да посочи дали това предложение регистрира последното развиване на пандемията и наблюденията, че болестта към този момент не предизвиква досегашните вреди.

По неговите думи задачата е пътуването в Европейски Съюз да остане безвредно. Говорителят уточни, че предлагането може да влезе в действие, в случай че бъде утвърдено до 30 юни от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз.

В известие на Европейска комисия се отбелязва, че решенията по какъв начин да се употребяват документите на национално ниво остават в ръцете на локалните управляващи. Комисията добавя, че европейското законодателство нито изисква, нито не разрешава потреблението на документите по национални правила.

Европейска комисия предизвиква страните да признават идентична годност на документите за национални цели и при пътешестване в Европейски Съюз.

През декември предходната година Европейска комисия предложи валидността на документите за имунизираните при пътешестване да бъде 270 дни. Комисията разяснява, че без удължение на европейския документ съществува опция страните да вкарат разнородни лични и объркващи пасажерите правила.

Предвижда се комисията да показа до края на март нов отчет за осъществяването на европейското законодателство за документите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР