Европейската комисия предложи днес да се освободят от данък върху

...
Европейската комисия предложи днес да се освободят от данък върху
Коментари Харесай

ЕК предлага отпадане на ДДС за някои стоки и услуги по време на криза

Европейската комисия предложи през днешния ден да се освободят от налог върху добавената стойност (ДДС) артикули и услуги, които Европейска комисия и институциите на Европейски Съюз дават на европейските страни и на жителите по време на рецесия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според комисията пандемията е посочила, че Данък добавена стойност, начисляван върху някои покупко-продажби, се трансформира в разход при възлагането на публични поръчки и оказва напън върху лимитираните бюджети. Комисията предлага данъкът да отпадне за услуги и артикули, свързани с реакция при рецесии, като естествени бедствия и изключителни ситуации в региона на публичното здраве. Ако предлагането бъде признато, Европейски Съюз ще може да се доставя със артикули и услуги без Данък добавена стойност при изключителна конюнктура.

Предлага се данъкът да не бъде начисляван за проучвания, лабораторно съоръжение, персонални защитни средства, палатки, походни кревати, облекла и храна, съоръжение за търсене и избавяне на хора, избавителни жилетки и надуваеми лодки, антибиотици, антидоти, лекувания при радиационно облъчване, таблетки йод, кръвни произведения, устройства за премерване на йонизиращото излъчване, основаването на стратегически ресурси от артикули, лицензи в производството на медикаменти.

Предвижда се предлагането да бъде оценено от Съвета на Европейски Съюз и Европейския парламент, и ако бъде признато, да се ползва със задна дата от 1 януари 2021 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР