Европейската комисия предложи днес да бъдат спрени вносните мита за

...
Европейската комисия предложи днес да бъдат спрени вносните мита за
Коментари Харесай

Брюксел планира да отмени вносните мита на ЕС за Украйна

Европейската комисия предложи през днешния ден да бъдат спрени вносните мита за всички артикули от Украйна, с цел да се помогне на потърпевшата стопанска система на страната да преживее военната офанзива на Русия.
"Тази широкообхватна стъпка има за цел да подкрепи увеличението на износа на Украйна за Европейски Съюз. Тя ще спомогне за облекчение на сложното състояние на украинските производители и експортьори в изискванията на войната с Русия ", съобщи Европейска комисия.
Еврокомисарят по стопанската система Валдис Домбровскис съобщи, че "безпрецедентната " стъпка, която би трябвало да бъде утвърдена от законодателите на Европейски Съюз и 27-те му държави-членки, ще помогне за поддържане на украинската стопанска система.
Предложението на Брюксел идва ден откакто Англия разгласи, че смъква всички мита върху украинските артикули.
Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че стъпката е последвана от полемики с президента на Украйна Володимир Зеленски за това по какъв начин най-добре да се помогне на опустошената стопанска система на страната му.
Блокът твърди, че през 2021 година двустранната му търговия с Украйна е достигнала рекордно високо равнище от 52 милиарда евро.
Миналата седмица Международният валутен фонд предизвести, че настъплението на Москва ще докара тази година до 35% срив на украинската стопанска система.
Зеленски съобщи, че Украйна се нуждае от 7 милиарда $ месечно, с цел да държи стопанската система си на повърхността на фона на "икономическите загуби " и спада на износа, породени от Русия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР