Европейската комисия предложи днес COVID - сертификатите да важат девет

...
Европейската комисия предложи днес COVID - сертификатите да важат девет
Коментари Харесай

ЕК предлага след всяка поставена ваксина да се издава нов сертификат и той да важи 9 месеца

Европейската комисия предложи през днешния ден Коронавирус - документите да важат девет месеца от датата на в началото издаване, когато се употребяват за пътешестване в Европейски Съюз.

Комисията предлага носителите на годен документ да пътуват в Европейски Съюз без спомагателни ограничавания като слагане под карантина или проучване. За хората без документ за имунизиране или преболедуване, или с изминал и неподновен документ, се планува при нужда да бъдат изследвани - преди или след пътуването.

Предлага се страните от Европейски Съюз да дават преимущество за реимунизация на хората, валидността на чиито документи изтича. По въпроса за документите и спомагателните дози ваксина Европейска комисия регистрира, че към този момент не може да се допусна с какъв брой ще бъде удължена валидността на документа след реимунизация.

Предложението за промени на настоящите правила в Европейски Съюз планува пасажерите от " тъмночервени зони ", наранени най-тежко от пандемията, които не са имунизирани и не са преболедували, да се изследват преди потегляне и да се слагат под карантина след идване. Комисията планува измененията да влязат в действие от 10 януари следващата година.

EK прецизира, че при слагането на спомагателна доза ваксина следва да се издава нов документ. Новият документ ще съдържа означенията " 2/2 " или " 3/3 ", според от това дали спомагателната доза е втора или трета - съгласно типа на прилаганите препарати.

Има заплаха другият метод на обособените страни в Европейски Съюз до момента по въпроса за разпоредбите при пътешестване да затрудни свободата на придвижване, съобщи на конференция еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс. Той добави, че Европейска комисия ще работи за обезпечаване на болшинство в Европейския парламент за въвеждане на показаните през днешния ден предложения
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР