Европейската комисия предложи да преговаря от името на държавите в

...
Европейската комисия предложи да преговаря от името на държавите в
Коментари Харесай

ЕК предлага да предплаща и преговаря за доставката на ваксина срещу COVID-19

Европейската комисия предложи да договаря от името на страните в Европейски Съюз с производителите на предстоящата ваксина против COVID-19 . Комисията предлага също от бюджета на Европейския съюз да бъдат предплатени част от индустриалните разноски.

Според предлагането заплахата за производителите да се провалят при тестванията на вероятните ваксини ще бъде отчасти покрита със средства от европейския бюджет. Комисията планува изборът на производител, който да достави в точния момент и в задоволителни количества с бъдещата ваксина, да бъде осъществяван от експерти от страните в Европейски Съюз, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Европейска комисия планува европейските правила за етикети и опаковка на лекарствените средства, както и за потреблението на генно модифицирани организми, да бъдат прилагани гъвкаво при изследванията и производството на бъдещата ваксина. Комисията предлага производителите да получат предплатено средства от фонд, който разполага с 2,7 милиарда евро, като се отчита възможността тези средства да не бъдат задоволителни. Ето за какво се предлага предплатените ваксини да бъдат доплащани от страните в Европейски Съюз.

Разпределението на обезпечените по този метод ваксини посредством европейска социална поръчка ще се прави съгласно броя на популацията на обособените европейски страни. Според комисията по този метод ще отпадне нуждата от разкриване на национални публични поръчки за доставка на имунизациите.

Европейска комисия предлага в договарянията с производителите да бъдат авансово сложени условия за периодите и размерите на доставка на имунизациите, както и за тяхната цена. Комисията показва очакване договарянето на покупката на огромни количества да понижи себестойността на имунизациите. 

Еврокомисията е подготвена да договаря с всички производители, които към този момент са почнали тествания или които са подготвени да подхващат инспекция на направени от тях препарати до края на тази година. Европейска комисия регистрира, че откриването на сигурна и качествена ваксина може да не бъде скоро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР