Европейската комисия предложи да бъдат наложени санкции на въоръжените сили

...
Европейската комисия предложи да бъдат наложени санкции на въоръжените сили
Коментари Харесай

ЕК предлага нов пакет от санкции срещу Русия


Европейската комисия предложи да бъдат наложени наказания на въоръжените сили на Русия, три банки и десетки длъжностни лица, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Русия продължава да предизвиква гибел и съсипия в Украйна. Тя съзнателно се насочва към цивилни жители и гражданска инфраструктура ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Но ние поддържаме Украйна и ще накараме Русия да си заплати за своята свирепост ", добави тя.

Европейски Съюз към този момент наложи осем пакета от наказания на Русия, откогато тя стартира пълномащабната инвазия през февруари.

За реализиране на единодушие по отношение на новия пакет от наказания е належащо единогласие на всички 27 страни членки.

Фон дер Лайен съобщи, че в този момент Европейски Съюз ще се стреми да добави " съвсем 200 физически и юридически лица " към черния си лист за възбрана на визите и заледяване на активите, който включва военни, министри и компании от отбранителния бранш.

Комисията предлага също по този начин да бъдат наложени наказания на още три банки, в това число на Руската банка за районно развиване.

Европейски Съюз обмисля и възбрана за доставка на мотори за дронове на Русия и Иран. Освен това ще се стреми да смъкна от ефир още четири канала на " съветската пропагандна машина " и да забрани нови вложения в миннодобивната индустрия в страната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР