Европейската комисия предлага спешна намеса на европейските енергийни пазари с

...
Европейската комисия предлага спешна намеса на европейските енергийни пазари с
Коментари Харесай

Еврокомисията предлага три мерки срещу повишението на енергийните пазари

Европейската комисия предлага незабавна интервенция на европейските енергийни пазари за справяне със скорошното фрапантно покачване на цените. Тя предлага изключителни ограничения за понижаване на търсенето на електрическа енергия, които ще спомогнат за намаляването на разноските за електрическа енергия за потребителите, както и ограничения за преразпределяне на остатъка от доходи от енергийния бранш към крайните консуматори, оповестиха от пресцентъра на Европейска комисия.

Европейски Съюз е изправен пред последствията от сериозното разминаване сред търсенето и предлагането на сила, дължащо се значително на продължаващото и досега потребление от страна на Русия на енергийните ѝ запаси като оръжие. За да се облекчи нарасналият напън, който това оказва върху европейските семейства и предприятия, Комисията подхваща следващата стъпка за справяне с казуса, се отбелязва в известието.

Това е идната стъпка след към този момент контрактуваните ограничения за допълнение на запасите от газ и понижаване на търсенето на газ като подготовка за идната зима. Комисията също по този начин продължава работата си по възстановяване на ликвидността на участниците на пазара, понижаване на цената на газа и промяна в структурата на пазара на електрическа енергия в дълготраен проект.

Първата стъпка за справяне с високите цени е намаляването на търсенето. По този метод може да се окаже влияние върху цените на електрическата енергия и да се реализира общ уравновесяващ резултат върху пазара.

Комисията предлага също по този начин краткотрайна горна граница на приходите за производители на електрическа енергия, които работят на подпределни цени. Става въпрос за енергоносители с по-ниски разноски — да вземем за пример възобновими енергийни източници, нуклеарна сила и лигнит. Приходите над тази граница ще се събират от страните членки и ще се употребяват за подкрепяне на потребителите на сила да понижат сметките си.

На трето място, Комисията предлага също по този начин краткотрайна солидарна вноска върху изключителните облаги, генерирани от действия в нефтения, газовия, въгледобивния и нефтопреработвателния бранш, които не попадат в обсега на избраната горна граница на приходите за производителите с подпределни цени. Тази краткотрайна по своя темперамент вноска ще резервира капиталовия тласък за екологичен преход.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!4ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,,, 14.09.2022, 16:21
14.09.2022, 15:45
14.09.2022, 15:07
14.09.2022, 14:39
Последни публикации-14.09.2022, 16:57-14.09.2022, 16:21-14.09.2022, 15:45Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР