Европейската комисия предлага речта на омраза и престъпленията от омраза

...
Европейската комисия предлага речта на омраза и престъпленията от омраза
Коментари Харесай

ЕК предлага речта на омраза да стане престъпление в целия ЕС |

Европейската комисия предлага речта на ненавист и закононарушенията от ненавист да бъдат включени в списъка в листата на Европейски Съюз с общопризнати закононарушения.

Според Европейска комисия речта на омразата и закононарушенията от ненавист са се нараснали внезапно в цяла Европа и са се трансформирали в изключително съществено и обезпокоително събитие.

Съществуващият лист на закононарушенията в Европейски Съюз би трябвало да бъде уголемен, с цел да се подсигуряват минимални общи правила за методите за установяване на закононарушенията и глобите, използвани във всички страни от Европейски Съюз, излиза наяве от известието на Комисията. Държавите членки на Европейски Съюз ще би трябвало да одобрят предлагането, преди Комисията да го включи в листата. 

Заместник-председателят на Комисията по въпросите на полезностите и прозрачността Вера Йоурова съобщи, че „ омразата няма място в Европа. Тя е в прорез с главните ни полезности и правила. Нуждаем се от дейности на ниво Европейски Съюз, с цел да подсигуряваме, че омразата се инкриминира по еднакъв метод на всички места в Европа ". 

От Европейска комисия означават, че изявленията на ненавист се популяризират бързо онлайн и са налични за всички.

През септември ръководителят на Европейската комисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че свободата значи също независимост от боязън: " По време на пандемията прекомерно доста дами бяха лишени от тази независимост. Когато пазиме нашите полезности, пазиме и нашата независимост. Свободата да бъдеш този, който си, свободата да кажеш това, което мислиш, свободата да обичаш този, който искаш ".

Според нея това е бил изключително ужасяващ интервал за тези, " които нямаха къде да се скрият, които не можеха да избягат на никое място от своите насилници. Трябва да внесем светлина в този мрак, би трябвало да покажем пътища, които извеждат от болката, техните насилници би трябвало да бъдат изправени пред съда. А дамите би трябвало да могат да живеят още веднъж свободно и без значение ".

Председателят на Европейска комисия тогава разгласи, че до края на годината ще бъде показано предложение за нормативен акт за битка с насилието против дамите и за достолепието на всеки един човек.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР