Европейската комисия предлага ЕС да определи таван от 100 долара

...
Европейската комисия предлага ЕС да определи таван от 100 долара
Коментари Харесай

„Ройтерс“: Европейската комисия предлага таван на цените на руски петрол

Европейската комисия предлага Европейски Съюз да дефинира таван от 100 $ на барел за първокласни съветски петролни артикули като дизелово гориво и 45 $ на барел за артикули с по-ниска цена като мазут, оповестиха представители на Европейския съюз в четвъртък, съобщи „ Ройтерс “.

Предложението беше изпратено в четвъртък до държавните управления на страните от Европейски Съюз, чиито представители ще го обсъдят на среща в петък следобяд, за реализиране на съглашение преди влизането в действие на ценовия таван за вносните съветски петролни артикули на 5 февруари, в сходство със съглашението на страните от Г-7.

Ограничението на цените на съветските петролни артикули следва ограничаването от 60 $ за барел, наложено на съветския недопечен нефт на 5 декември, защото страните от Г-7 и 27-те страни от Европейски Съюз като цяло се стремят да лимитират приходите на Русия от износа на нефт, без да нарушават международните доставки.

Ценовите ограничавания, наложени от Г-7 – Съединени американски щати, Канада, Япония, Англия, Италия, Франция и Германия – и Европейски Съюз, имат за цел да лимитират опциите на Москва да финансира войната си в Украйна.

И двата ценови тавана работят, като не разрешават на западните застрахователни и корабни компании да застраховат или транспортират товари с съветски недопечен нефт и петролни артикули, в случай че те не са закупени на или под избрания ценови таван, изяснява организацията.

Ограничението от 60 $ за барел недопечен нефт в този момент предстои на преразглеждане, защото пазарната цена е малко под ограничаването.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР