Европейската комисия предлага да се въведе солидарна вноска от страните

...
Европейската комисия предлага да се въведе солидарна вноска от страните
Коментари Харесай

Ройтерс: ЕК ще предложи солидарна вноска за енергийните компании, работещи с изкопаеми горива

Европейската комисия предлага да се вкара " солидарна вноска " от страните членки за промишленостите, които създават сила от изкопаеми горива. Целта е по този метод да се подкрепят жителите, които са пострадали от високите цени на горивата. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира документ на Еврокомисията, написа БНР. 

В документа, детайлностите от който ще бъде оповестени по-късно тази седмица, се споделя, че фирмите, производители на петрол, газ и рафинерии ще би трябвало да вършат финансови вноски на основата на " облагаемите свръхпечалби, осъществени през 2022-ра година ".

Агенцията обаче прецизира, че текстът може да претърпи смяна при публикуването му. Временната скица ще обезпечи средства за държавните управления, с цел да финансират ограничения за омекотяване на енергийната рецесия в Европа, в това число и в помощ на семействата и бизнеса.

" Солидарните вноски са стимулирани от обстоятелството, че тези компании вършат непредвидими свръхпечалби, които се дължат на непредвидени условия ", се споделя в проектодокумента.

В него се акцентира, че те не дават отговор на никакви естествени облаги, които тези сдружения биха могли да чакат или биха получили при естествени условия и в случай че не бяха непредсказуемите събития на енергийните пазари.

Според " Ройтерс " изключителната енергийна обстановка след началото на войната в Украйна демонстрира, че тази мярка би могла да мине с огромно болшинство в Съвета на Европейски Съюз, защото няма да изисква единогласие от страните членки. Комисията предлага също по този начин пренасочване на доходи от електроцентрали, работещи без газ към потребителите, както и понижаване на потреблението на електричество.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР