Европейската комисия потвърди днес, че предлага занапред да бъде възможно

...
Европейската комисия потвърди днес, че предлага занапред да бъде възможно
Коментари Харесай

ЕК: „Фронтекс” да пази границите без да пита страните членки

Европейската комисия удостовери през днешния ден, че предлага отсега нататък да бъде допустимо разполагането на граничари на Европейски Съюз по външните граници на общността даже и без единодушието на управляващите в съответната страна, оповестява Българска телеграфна агенция.

„ Предлагаме това да се подхваща като последна мярка, когато са наранени ползите на ЕС”, посочи представител на комисията. Той добави, че към сходна мярка би се пристъпило, когато дадена страна не съумява да се оправи с опазването на границите, Европейска комисия е издала рекомендации, само че въпросната страна не ги е приложила.

В сходни случаи пред комисията би имало две благоприятни условия – или завеждане на наказателна процедура, или използването на член 29 от Шенгенския кодекс. В този текст се показва, че Европейска комисия може да издаде рекомендации за разполагането на европейски граничари или за затварянето на даден Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Австрия упорства за бързи и радикални решения в Европейски Съюз по въпросите на миграцията Той упорства да се даде по-твърд мандат на Фронтекс, граничната организация на Европейски Съюз, да се намесва по море и зад граница
Не търсим опция страните да бъдат изключвани от Шенген, разясни представителят във връзка изказванията на президента на Франция Еманюел Макрон. В Залцбург през вчерашния ден френският президент сподели, че страните от Европейски Съюз, които не желаят укрепването на европейската гранична работа, „ ще излязат от Шенген”.

Говорителят през днешния ден означи, че Европейска комисия предложи обезпечаването на 11 милиарда евро бюджет за европейската гранична работа до 2025 година Комисията предлага службата да разполага с 10 000 граничари.

За декември е планувана среща ЕС-Африка по въпросите на миграцията, добави представителят. По неговите думи е допустимо следващата година да бъде свикана среща по същите въпроси и с арабските страни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР