Европейската комисия постави началото на цикъла на европейския семестър за

...
Европейската комисия постави началото на цикъла на европейския семестър за
Коментари Харесай

ЕК определя насоки за справяне с енергийната криза и за повишаване на екологосъобразността и цифровизацията на Европа

Европейската комисия сложи началото на цикъла на европейския учебен срок за 2023 година за съгласуваност на икономическите политики.

Пакетът се основава на , която сподели, че след мощна първа половина на годината стопанската система на Европейски Съюз е навлязла в доста по-трудна фаза. Бързите и добре координирани политически дейности по време на пандемията от COVID-19 дават резултат, само че последствията от руското настъпление в Украйна изправят Европейски Съюз пред многобройни и комплицирани провокации.

Тези провокации изискват координирани дейности за обезпечаване на съответни и налични енергийни доставки, опазване на икономическата и финансовата непоклатимост и отбрана на уязвимите семейства и сдружения, като в същото време се резервира устойчивостта на обществените финанси. Същевременно са нужни бързи дейности за стимулиране на евентуалния напредък и основаване на качествени работни места и за реализиране на екологичния и цифровия преход. 

Координацията на икономическите политики чрез европейския семестър ще помогне на страните членки да реализират тези цели посредством установяване на цели и даване на ясни и добре координирани насоки на политиката за идната година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР