Европейската комисия посочва, че 53% от хората в ЕС между

...
Европейската комисия посочва, че 53% от хората в ЕС между
Коментари Харесай

53% от младото население в ЕС изпитва затруднения с изпълнението на финансовите си задължения

Европейската комисия показва, че 53% от хората в Европейски Съюз сред 25 и 39 години се затрудняват в осъществяването на отговорностите си. Основните аргументи са относително лимитираната финансова осведоменост, липса на умения за ръководство на средствата или взимане на прибързани решения при покупка.

Пандемията форсира още повече нуждата от поощряване на финансова просветеност, ето за какво Европейска комисия започва специфична акция, ориентирана към хората в Европейски Съюз, Норвегия и Исландия. Програмата е под надпис „ Твоето бъдеще. Твоят избор " и една от основните тематики, които визира, е потребността от информация за потребителите по отношение на техните финансови решения. Тя може да бъде от изгода за хората да възнамеряват и ръководят приходите си, да осъзнаят по-добре смисъла на спестяването и да употребяват по-отговорно кредитните решения или да влагат дейно, като обръщат внимание на рисковете, измамите и евентуалното застрашаване на киберсигурността.

Европейска комисия приканва потребителите да помислят добре дали имат потребност от избрана услуга (кредит, инвестиция, застраховка), които могат да бъдат рискови, скъпи или да съставляват дълготраен ангажимент. В допълнение, Комисията показва, че за хората е значимо да обмислят периода на погасителния проект, в случай че възнамеряват да закупят стока на заем, както и да се уверят, че познават добре правата си.
Консултациите с самостоятелен източник преди предприемане на значима стъпка за закупуване на артикул и осъзнаването на значимостта от спестяването на средства играят значима роля в цялостното ръководство на финансите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР