Европейската комисия подкрепя България в усилията й да стане част

...
Европейската комисия подкрепя България в усилията й да стане част
Коментари Харесай

За ЕК реалистичната дата за влизането ни в Еврозоната е януари 2025

Европейската комисия поддържа България в напъните й да стане част от Еврозоната. Това съобщи пред Нова телевизия Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейска комисия.

Трябва да изпълняваме Маастрихтските критерии. Няма обаче да успеем да покрием критерият за инфлация. Затова е трябвало да отложим датата 1 януари 2024. Практиката в Европейски Съюз е точно да се извършват критериите от Маастрихт, изясни той.

Относно законите, които би трябвало са приемем - те се отнасят за интервала след европейския валутен механизъм. Инфлацията е проблем, който изисква по-сериозни старания, сподели Домбровскис. Твърде огромно е неизпълнението на критериите за инфлация у нас, по думите му. Ако осъществим всички критерии, можем да влезем в " клуба на богатите ", само че той не се ангажира с съответна дата. Възможна дата въпреки всичко съгласно Валдис Домбровскис е 1 януари 2025.

Влизането в Еврозоната носи изгоди, по думите му. Те способстват за икономическото развиване на страната. Еврото основава една добра основа за икономическо развиване, безапелационен бе Домбровскис. Според него значимо е да не се отхвърляме от пътя към еврото поради престоя в " чакалнята " на Еврозоната.

От думите му стана ясно,че България не е страната с най-висока инфлация в Източна Европа и похвали фискалната ни политика. Домбровскис поучава да се укротят енергийните цени, с цел да понижи инфлацията. Европейска комисия предлага и ограничения за поддръжка на стопанската система.

Брюксел чака да приемем още закони за битка с прането на пари, стана ясно от коментара му за глобите по световния закон " Магнитски ".

Трябва да продължим да оказваме цялата нужна помощ на Украйна, безапелационен бе заместник-председателят на Европейска комисия. Трябва да продължат и глобите против Руската федерация. Русия извърши брутална и противозаконна експанзия, Русия би трябвало да бъде спряна, акцентира той.

Имаме положително съдействие с българските управляващи, сподели още Валдис Домбровскис.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР