Европейската комисия подготвя официална правна процедура срещу Унгария в отговор

...
Европейската комисия подготвя официална правна процедура срещу Унгария в отговор
Коментари Харесай

ЕС съди Унгария за анти-ЛГБТ закона, а ЕК спря 7,2 млрд. евро за Covid възстановяване

Европейската комисия приготвя публична правна процедура против Унгария в отговор на, който съгласно нея е дискриминационен във връзка с ЛГБТ хората и в нарушаване на главните европейски правила , оповестява РФИ.

Отделно, Европейска комисия спря одобряването на проекта за Covid икономическо възобновяване на Унгария заради опасения за корупция и бистрота.

Европейска комисия се готви да изпрати предупредително писмо до държавното управление на министър-председателя Виктор Орбан в сряда. Това ще е първата стъпка в процедура за нарушаване против Унгария за нарушение на европейското законодателство .

Процедурата, която ще стартира публично в четвъртък, може да докара до дело пред Съда на Европейски Съюз с евентуални финансови наказания за Унгария .

Миналата седмица ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европейски Съюз ще употребява " всички налични пълномощия ", с цел да упорства за анулация или смяна на унгарския закон , забраняващ на учебните заведения да употребяват материали, за които се счита, че предизвикват хомосексуалността .
 Лайен заплаши Унгария, че ще усети цялостната мощ на закона на Европейски Съюз
Лайен заплаши Унгария, че ще усети цялостната мощ на закона на Европейски Съюз

За Европейски Съюз няма по-голям въпрос от " нашите полезности, еднаквост " и полова ориентировка

Правителството на Орбан споделя, че по този начин нареченият закон за битка с педофилията е за отбрана на децата и че родителите са тези, които би трябвало да образоват децата си по отношение на сексуалността .

Противниците споделят, че законодателството свързва педофилията с хомосексуалността и жигосва общността на ЛГБТ

Законът влезе в действие предишния четвъртък. Орбан даде обещание да не се поддава на напън от Европейски Съюз , аргументирайки, че това е случай на народен суверенитет.

" Европейският парламент и Европейската комисия желаят да пуснем ЛГБТ деятели и организации в детските градини и учебните заведения. Унгария не желае това ", сподели Орбан. " Тук брюкселските бюрократи въобще нямат работа. "

Отделно, Европейска комисия стопира утвърждението на проекта за възобновяване на Унгария от 7,2 милиарда евро . Комисията подписа проектите на 12 държави-членки, като им разреши да стартират да получават първата вноска от своя дял за възобновяване от 750-те милиарда евро в Европейски Съюз.

Комисията не даде детайлности за това какво не й разрешава да утвърди проекта на Унгария , макар че полемиките включват въпроси по отношение на уговорката на страната за битка с корупцията и за обезпечаване както на бистрота, по този начин и на самостоятелност на съдилищата.
 Орбан към Европейски Съюз и Лайен: Каквото и да вършиме, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца
Орбан към Европейски Съюз и Лайен: Каквото и да вършиме, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца

Вярва, че пази християнски полезности в обхваната от ляв демократизъм Европа

Паоло Джентилони, комисар по икономическите въпроси , съобщи, че се надява решение да бъде открито след няколко седмици . Той добави, че Унгария ще отговори на условията на Европейски Съюз .

В понеделник той сподели пред кореспонденти, че полемиката по отношение на парите не включва съответно закона за ЛГБТ , макар че Европейска комисия не утвърждава унгарската мярка.

Първите вноски ще бъдат в края на месеца, като главните бенефициенти ще бъдат Италия и Испания, които ще получат съвсем 70 милиарда евро дотации през идващите 5 години .

Франция ще получи 5,1 милиарда от проекта си за 40 милиарда евро.

Бъдещите суми ще зависят от това дали държавните управления извършват задължения си по редица въпроси , в това число промени и вложения за зелен преход и основаване на работни места.
 БиБиСи за климатичния проект на Европейски Съюз: Хазарт, изключително с по-бедните държави-членки
БиБиСи за климатичния проект на Европейски Съюз: Хазарт, изключително с по-бедните държави-членки

Останалият свят ще следи с интерес - Европейска комисия чака вместо орди с жълти жилетки, жители, подготвени да си платят за чист въздух
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР