Европейската комисия отново отказа да се намеси в спора за

...
Европейската комисия отново отказа да се намеси в спора за
Коментари Харесай

ЕК отново отказа да се намеси в спора за Каталуния

Европейската комисия още веднъж отхвърли да се намеси в разногласието за Каталуния. Говорител на институцията настоя, че въпросът следва да бъде организиран в конституционната рамка на Испания.

Говорителят не отговори на въпроси дали Европейската комисия ще одобри поканата да посредничи в разногласието сред каталунските управляващи и държавното управление в Мадрид. Той означи, че Европейската комисия е била и може да бъде медиатор в решаването на разногласия сред страни.

Същевременно хиляди излязоха на митинг в Барселона с искане да бъдат освободени представителите на каталунското държавно управление, задържани в сряда по отношение на планувания референдум за самостоятелност на провинцията, заяви Ройтерс. Хората се събраха пред постройката на каталунския Върховен съд и скандираха " Независимост! " и " Ще гласуваме! ".

Намирането на решение е мъчно, тъй като страната прави всичко допустимо да избегне разговора и да удължи процеса. Иначе щяхме от дълго време да сме почнали договаряния и никой от нас нямаше да е тук през днешния ден - споделиха протестиращи.

В сряда испанската полиция нахлу в районните министерства на стопанската система, вътрешните и външните работи, телекомуникациите и арестува дузина висопоставени представители на управляващите на Каталуния. Премиерът Мариано Рахой също предизвести, че ще има още последици, в случай че каталунското държавно управление организира референдума за самостоятелност, плануван за 1 октомври.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР