Европейската Комисия отговори на въпроса ми дали забраната за обединение

...
Европейската Комисия отговори на въпроса ми дали забраната за обединение
Коментари Харесай

Брюксел смята новата мярка на КЕВР за вредна по отношение цената на тока

" ЕК отговори на въпроса ми дали възбраната за обединяване на участниците на балансиращия пазар на сила нарушава Правото на Европейски Съюз и основава предпоставки за нарастване на цените на тока.
В превод от Брюкселски, отговорът е: ДА и ДА. "

Това написа на страницата си във Facebook евродепутатът Радан Кънев. Ето какво споделя още той:

" Необмислената мярка на КЕВР, подкрепена от Министерство на енергетиката във втория длъжностен кабинет, основава неприемливи усложнения на енергийния пазар и способства за растежа на цените на електрическата енергия. Мярката не е съгласувана с Европейска комисия и разговорът сред Комисията и българския регулатор, който е следвало да се организира преди налагането ѝ, занапред стартира.

Въз основа на този отговор на Европейска комисия и разговора с КЕВР, следва регулаторът да анулира решението, с което постанова новите правила за търговия и да възвърне опцията за доста по-лесно, дейно и на ниска цена равнене на енергийните несъответствия. Така ще завоюват и потребителите, и базовите мощности, и дребните производители, които сега обезпечават най-ниска цена на пазара. Ще изгубят единствено няколко едри " играча ", които очевидно се пробват да диктуват разпоредбите.

P.S. Моля не ме вкарвайте в интриги нов-стар състав на КЕВР, нови-стари министри. Въпросът не е в хора, а в правила - съблюдаване на закона, гарантиране на конкуренцията, по-ниски цени. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР