Европейската комисия отдели допълнителни 4 млн. евро хуманитарна помощ за

...
Европейската комисия отдели допълнителни 4 млн. евро хуманитарна помощ за
Коментари Харесай

Брюксел отпусна още €4 млн. на Сърбия заради мигрантите

Европейската комисия отдели спомагателни 4 млн. евро филантропична помощ за Сърбия, която ще бъде употребена в помощ на хилядите бежанци в страната, оповестява македонската осведомителна организация, представена от БГНЕС. Според Европейска комисия от 2015 година до момента към 80 млн. евро са предоставени на Сърбия за миграционни и европейски въпроси, съобщи Нова ТВ.

Решението идва по време на плануваното посещаване в Сърбия на еврокомисаря за филантропичната помощ и ръководство при рецесии Христос Стилиянидис, който е в страната, с цел да ревизира персонално филантропичната обстановка. В рамките на визитата си той организира и срещи със сръбския президент Александър Вучич и с премиера Ана Бърнабич.

" Сърбия е сигурен сътрудник на Европейски Съюз, като нашето съдействие направи вероятен ефикасният отговор на рецесията с бежанците. Европейски Съюз е водещ снабдител на филантропична помощ за настаняване на бежанци в Сърбия от 2015 година ", сподели Стилиянидис. Той добави, че Брюксел е оказал помощ за възстановяване на изискванията в доста центрове за бежанци и мигранти в страната. И уточни, че ще бъдат оповестени нови филантропични планове, които ще бъдат ориентирани към доставката на храна в центровете за банкет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР