Европейската комисия одобри схема в България в размер на 150

...
Европейската комисия одобри схема в България в размер на 150
Коментари Харесай

ЕК одобри 150 млн. евро помощ за малките фирми в България

Европейската комисия утвърди скица в България в размер на 150 милиона евро (около 294 млн. лева.) за подкрепяне на дребните и междинните предприятия у нас по отношение на пандемията от ковид.

„ Тази скица в размер на 150 милиона евро ще разреши на България да поддържа дребните и междинните предприятия под формата на финансови и квазикапиталови вложения в размер до 800 000 евро на сдружение. Това ще помогне на предприятията да посрещнат потребностите си от ликвидност в тези сложни времена “, споделя заместник-председателят на Европейска комисия Маргрете Вестегер, която дава отговор за политиката в региона на конкуренцията.

Схемата ще бъде отворена за дребните и междинните компании във всички браншове, като се изключи тези в селското стопанство. Целта е да се усъвършенства достъпа до ликвидност на тези предприятия, които са най-силно наранени от пандемията от ковид.

Подкрепата за една компания ще е до 800 000 евро под формата на финансови и квазикапиталови вложения. Помощта може да бъде предоставена до 31 декември 2020 година

Тези средства най-вероятно са предопределени за кредитните линии, които ще се отпускат на бизнеса през банките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР