Европейската комисия одобри програмата за сътрудничество (Interreg VI-C) URBACT IV“

...
Европейската комисия одобри програмата за сътрудничество (Interreg VI-C) URBACT IV“
Коментари Харесай

ЕK одобри близо 85 млн. евро по програмата за сътрудничество „ URBACT IV“

Европейската комисия утвърди програмата за съдействие „ (Interreg VI-C) URBACT IV “ във всички държави-членки на Европейски Съюз с присъединяване на Албания, Черна гора, Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Швейцария и Норвегия. 

По програмата се обезпечават 84 769 799 евро.  Средствата са за интервала 1 януари 2021 година – 31 декември 2027 година Тя е подкрепена от Европейския фонд за районно развиване и Инструмента за предприсъединителна помощ по задачата „ Европейско териториално съдействие “ (Interreg) и се съфинансира от държавите-членки.

URBACT е европейска стратегия за продан и образование, насърчаваща стабилно и интегрирано градско развиване. С нея се дава опция за построяването и развиването на мрежи сред европейските градове за стимулиране на взаимната им работа.

Европейският инструмент има няколко съществени цели: създаване на потенциал за използване и ръководство на политики за градско развиване по интегриран метод с присъединяване на всички заинтригувани страни; възстановяване планирането, създаването и използване на градските тактики, проекти и политики за стабилно градско развитие; обезпечаване на познания и продан на опит на експертно и управническо равнище по всички аспекти на устойчивото и интегрирано градско развиване.

Основна целева група на програмата са кметовете, градските управи и администрацията им, изборните представители и заинтригуваните страни в региона на градското развиване от държавните ведомства, частния бранш и гражданското общество.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР