Европейската комисия одобри Програма Развитие на регионите“ 2021-2027 г., управлявана

...
Европейската комисия одобри Програма Развитие на регионите“ 2021-2027 г., управлявана
Коментари Харесай

ЕК одобри Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г., получаваме 3,6 млрд. лв.

Европейската комисия утвърди Програма „ Развитие на районите “ 2021-2027 година, ръководена от Министерството на районното развиване и благоустройството. В интервала на осъществяване ще бъдат вложени над 3,6 милиарда лева за развиване на българските райони, оповестиха Министерство на регионалното развитие. Предвидени са начинания за градско инфраструктурно развиване с акцент „ зелени вложения “ на териториите на 10-те най-големи града в България, както и планове за интегрирано териториално развиване в районите за обмисляне от равнище 2.

Планираните ограничения надграждат резултатите по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и са предпочитано ориентирани към интегрирани териториални вложения за възобновяване и рационализация на пътна, просветителна, здравна, икономическа, обществена и културна инфраструктура, енергийна успеваемост и устойчива градска подвижност, развиване на туризъм и спорт, поддръжка за зелена градска среда и привлекателни публични пространства. За реализиране на интегриран резултат допълващо финансиране ще обезпечават още пет от утвърдените стратегии за България. Те са в региона на развиване на човешките запаси, обучение, просвета, конкурентоспособност и околна среда.

Програмата се основава на метода „ отдолу-нагоре “ и търси засилен междусекторен и междуинституционален разговор и съгласуваност, както и подсилване на локалния и районен потенциал за ръководство и вложение на средствата от Европейски Съюз. За реализация на плановете ще бъде значимо основаването на сполучливи партньорства сред разнообразни заинтригувани страни на локално равнище – обществен, частен бранш и неправителствени организации.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР