Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км от

...
Европейската комисия одобри проекта за изграждане на 40 км от
Коментари Харесай

Европа отпусна 628 млн. лв. за изграждането на магистрала "Струма"

Европейската комисия утвърди плана за създаване на 40 км от автомагистрала " Струма " в секторите Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел " Железница ". Той е на стойност 739 млн. лева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза.

За да се реализира планът, Европейският съюз ще отпусне 628 млн. лева Останалите 111 млн. лева са ангажимент на страната.

Строителството на правата " Благоевград – Крупник " стартира на 31 август тази година и сега е в начален стадий на осъществяване. На 20 септември предходната година започнаха дейностите сред Кресна и Сандански, като скоро половината от пътя ще е подготвен.

В момента се организират публичните поръчки за построяването на тунел " Железница ", като прогнозната му стойност е към 250 млн. лв.. Срокът за осъществяването на целия план е сведен на 3 години.

От транспортното министерство допълниха, че е променен планът за реорганизация на гарови комплекси по главната TEN-T мрежа, като жп гара Чирпан се заменя от жп гара Карнобат. В плана за рационализация са включени още жп гарите в Стара Загора, Нова Загора, Казичене, Искър и Подуяне.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР