Европейската комисия одобри поправка в българската програма Иновации и конкуренция“,

...
Европейската комисия одобри поправка в българската програма Иновации и конкуренция“,
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри пренасочване на 511 млн. евро към българската икономика

Европейската комисия утвърди корекция в българската стратегия „ Иновации и конкуренция “, която ще разреши активизирането на 511 млн. евро от европейския фонд за районно развиване и кохезионния фонд. Те ще бъдат в помощ на българската стопанска система в битката ѝ с следствията от рецесията с ковид, осведоми БНР.  

Финансовата поддръжка включва безплатни средства в интерес на работния капитал на микро, дребните и междинни предприятия, вложения в скъпи бумаги и гаранции за заеми. 

" Мерките имат краткосрочни цели за облекчение от рецесията, като страната ни ще продължи да се облагодетелства от спомагателна европейска поддръжка за икономическото си възобновяване ", посочи еврокомисарят за кохезията и промените Елиза Ферейра. 

" България беше една от първите страни членки, които се възползваха от Инвестиционната самодейност в отговор на ковид. Тези ограничения имат краткосрочна цел за оказване на помощ при рецесии, само че България ще продължи да се употребява от спомагателна поддръжка от Европейски Съюз за икономическо възобновяване от рецесията ", сподели още Ферейра. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР