Европейската комисия одобри общо 367,4 млн. евро за България, Естония

...
Европейската комисия одобри общо 367,4 млн. евро за България, Естония
Коментари Харесай

ЕК одобри над 173 млн. евро за България за справяне с последиците от коронавируса

Европейската комисия утвърди общо 367,4 млн. евро за България, Естония и Германия за справяне със общественото и икономическото влияние на рецесията с ковид. Средствата са в границите на, в поддръжка на устойчивостта на пазара на труда, работните места и фамилиите с ниски приходи.

Средствата може да се употребяват и за основаване на съобразени с бъдещето основи за екологичния и цифровия преход и за стабилно социално-икономическо възобновяване.

В България към оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от са добавени 173,6 млн. евро. 50 хиляди чиновници получиха поддръжка, с цел да запазят заетостта си при краткотрайни ограничавания на своите действия, породени от пандемията от ковид.

17 250 медицински и немедицински чиновници, работещи на първа линия по време на пандемията от ковид, получиха в допълнение заплащане към своите заплати. 53 000 нуждаещи се ще получат поддръжка, в това число възрастни хора и хора с увреждания, които ще получават здравни и обществени услуги вкъщи.

Като част от, дава в допълнение финансиране в размер на 47,5 милиарда евро (50,5 милиарда евро по настоящи цени) за стратегиите по политиката на доближаване през 2021 година и 2022 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР