Европейската комисия одобри нотифицираната схема за държавна помощ Помощ за

...
Европейската комисия одобри нотифицираната схема за държавна помощ Помощ за
Коментари Харесай

ЕК одобри 242 млн.лв. държавна помощ за хуманно отношение към птиците

Европейската комисия утвърди нотифицираната скица за държавна помощ „ Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към птиците “, която ще бъде със период на деяние до 31 декември 2029 година

Бюджетът на мярката е повишен на 242 млн. лева за шестгодишния й интервал на използване, оповестиха от Министерството на земеделието и храните.

Повишават се и единичните ставки за подкрепяне на животинска единица. Целта е да бъдат финансово подкрепени земеделските стопани, отглеждащи птици, които поемат непринудено задължения, надвишаващи европейските и националните стандарти за хуманно отношение при развъждане на животните.

Условие за приемане на помощта е птицевъдите да бъдат регистрирани според условията на Закона за ветеринарномедицинската активност и Наредба №3 от 1999 година за основаване и поддържане на указател на земеделските стопани.

Годишният размер на помощта, изискванията и периодите за използването й се дефинират с решение на Управителния съвет на Държавен фонд „ Земеделие “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР