Европейската комисия одобри изменението на четири оперативни програми, които ще

...
Европейската комисия одобри изменението на четири оперативни програми, които ще
Коментари Харесай

ЕК одобри допълнителни 562,5 млн. евро за България и още 3 страни

Европейската комисия утвърди изменението на четири оперативни стратегии, които ще усилят наличното финансиране за вложения от REACT-EU с близо 562,5 милиона евро за България, Финландия, Франция и Литва, съобшиха от Европейска комисия. 

" Средствата, които четирите страни ще получат, ще им оказват помощ да основат мост към дълготрайно възобновяване. Насърчавам другите страни да се възползват от опциите, предоставени от REACT-EU, с цел да спомогнат за обезпечаването на заслужено и приобщаващо възобновяване, както и за екологичния и цифровия преход ", съобщи комисарят по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра. 

В България изменението на Оперативна стратегия " Региони в напредък "  ще подкрепи дълготрайните промени в инфраструктурата, както и вложенията в съвременни здравни услуги. 

Като част от Плана за възобновяване на Европа - NextGenerationEU REACT-EU дава в допълнение финансиране в размер на общо 47,5 милиарда евро (50,5 милиарда евро по настоящи цени) за стратегиите по политиката на доближаване през 2021 година и 2022 година Мерките са ориентирани към подкрепяне на устойчивостта на пазара на труда, работните места, дребни и междинни предприятия и фамилиите с ниски приходи, както и екологичния и цифровия преход и устойчивото социално-икономическо възобновяване. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР