Европейската комисия одобри финансиране в размер на 363 милиона евро

...
Европейската комисия одобри финансиране в размер на 363 милиона евро
Коментари Харесай

ЕС дава 363 млн. евро на Румъния за трети мост над Дунав край Браила

Европейската комисия утвърди финансиране в размер на 363 милиона евро за създаване на 3-ти мост сред Влахия и Добруджа, при Браила.

Изграждането на новия мост е почнало още през предходната година, само че специалистите показват, че румънското държавното управление не е подхванало всички нужни ограничения, с цел да продължи строителството - като отчуждаване на терени и пренасяне на електропреносната мрежа, написа изданието Business-review.eu, представено от economic.bg.

Мостът с обща дължина съвсем 2 километра ще бъде построен от консорциум, воден от италианската група Astaldi. Проектът се финансира посредством Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР).

„ Този план ще усъвършенства качеството на живот в района - с по-кратки и по-безопасни пътувания. Чрез улеснението на връзките с Молдова и Украйна, той ще спомогне и за подсилване на връзките на Европейски Съюз със съседите му “, съобщи еврокомисарят Йоханес Хан, представен в прессъобщение.

В момента Румъния има два моста (Фетести-Чернавода и Гюргени-Ваду Оии), свързващи южната част на страната - Влахия с Добруджа. Но северната част на Добруджа няма елементарен достъп до останалата част от страната, изключително до двете прилежащи огромни пристанища на река Дунав - Браила и Галати. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР