Европейската комисия обяви в сряда, че е одобрила придобиването на

...
Европейската комисия обяви в сряда, че е одобрила придобиването на
Коментари Харесай

ЕК одобри под условие придобиването на Refinitiv от Лондонската фондова борса

Европейската комисия разгласи в сряда, че е одобрила придобиването на компанията Refinitiv, която е снабдител на данни за финансови пазари и инфраструктура, от Лондонската фондова борса (London Stock Exchange Group или LSEG).

Одобрението е условно, се споделя в изказването на комисията и се прибавя, че следствието на договорката сред двете компании е открило, че "трансакцията, както в началото беше оповестена, би навредила на конкуренцията “.

Като способи за премахване на терзанията на Комисията, Лондонската фондова борса предложи три уговорката, в това число лишаване на нейния дяла от 99,9% дял в Borsa Italiana Group.

"Инфраструктурната конкуренция в комерсиалните услуги и достъпът до артикули с финансови данни при обективни и равни условия е от значително значение за европейската стопанска система и по-специално за потребителите и бизнеса. Днес можем да одобрим препоръчаното придобиване на Refinitiv от LSEG, защото Лондонската фондова борса предложи задължения, които ще подсигуряват че пазарите ще останат отворени и конкурентното придобиване няма да докара до по-високи цени или по-малък избор и нововъведения за тези артикули ", акцентира изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Маргрете Вестагер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР