Европейската комисия обяви в понеделник, че е одобрила сделката за

...
Европейската комисия обяви в понеделник, че е одобрила сделката за
Коментари Харесай

Брюксел одобри сделката на Юнайтед Груп за БТК

Европейската комисия разгласи в понеделник, че е одобрила договорката за придобиването на цялостния надзор върху българския телеком " Виваком " от страна на основаната в Нидерландия компания със сръбски генезис " Юнайтед Груп ", в която мажоритарен акционер е лондонският фонд " Би Си Партнърс " (BC Partners). Другият акционер е Кей Кей Ар (KKR).

Сделката за 1.2 милиарда евро беше оповестена при започване на ноември 2019 година " Очаква се договорката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 година, когато бъдат получени всички нужни регулаторни утвърждения. Придобиването ще бъде финансирано посредством композиция от нов заем и лични средства от " Юнайтед Груп ", оповестиха тогава от доставчика на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа.

От Европейска комисия са разгледали случая и са одобрили " Юнайтед Груп " да придобие цялостен надзор върхе компанията " Вива Телеком България " ООД и нейното дъщерно сдружение " Българска телекомуникационна компания " ЕАД. Комисията не открива закани за конкурентността на пазара от договорката.

Със договорката " Ютайнед Груп " се пробва да консолидира телекомуникационния пазар на Балканите и за задачата през 2019 година закупи Теле2 (Tele2) в Хърватия за 220 милиона евро. Притежава също по този начин активи в Словения, Босна и Черна гора.

Единственото закъснение за завършването на договорката може да пристигна по линия на запори, свързани с предходни покупко-продажби. Условие е да се смъкват запори на синдиците на КТБ и КПКОНПИ, а за задачата би трябвало да работят съдилищата в Европа и България, което поради Covid-19 е събитие с неразбираема дата, показва изданието " Капитал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР