Европейската комисия обяви няколко действия, които дават на младите хора

...
Европейската комисия обяви няколко действия, които дават на младите хора
Коментари Харесай

ЕК кани младите да участват при изготвянето на политиките на Евросъюза

Европейската комисия разгласи няколко дейности, които дават на младежите по-голяма опция да вземат участие във вземането на решения и задълбочават младежкото измерение в политиките на Европейски Съюз в интервала преди и след европейските избори през 2024 година Обявените дейности се основават на резултатите от Европейската година на младежта (2022 г.), в границите на която Европейска комисия набеляза повече от 130 политически начинания за младежите, предава nova.bg.

„ Младите хора са утрешните водачи, само че също по този начин и днешните носители на смяна. Тяхното присъединяване е от извънредно значение, защото те ще живеят с последствията от нашите решения. Ето за какво им даваме опция да имат по-силен глас при правенето на политиките на Европейски Съюз и отговаряме на опасенията им в области, които са значими за тях. Това е нашият ангажимент да изградим по-добро бъдеще за идващото потомство ”, уточни комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. 

При създаването на политики, Комисията се ангажира да регистрира систематично въздействието им върху младежите посредством използване на така наречен " младежка инспекция " (youth check) в границите на  стратегията на Европейски Съюз за младежта за интервала 2019 - 2027 година Сред препоръчаните съответни дейности са основаване на взаимна европейска просветителна степен, както и на платформа за постоянен разговор с юношески организации, повече благоприятни условия за младежка доброволческа активност, продължение на самодейността ALMA и други.

Два месеца преди провеждането на изборите за Европейски парламент – от 12 до 19 април, ще се организира Европейската седмица на младежта през 2024 година, която ще бъде отдадена на демократичното присъединяване и изборите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР