Европейската комисия обяви днес, че притокът на мигранти в Литва

...
Европейската комисия обяви днес, че притокът на мигранти в Литва
Коментари Харесай

Притокът на мигранти от Беларус в Литва е акт на агресия

Европейската комисия разгласи през днешния ден, че притокът на мигранти в Литва е " акт на експанзия " на Беларус и даде обещание да ускори поддръжката си за Вилнюс, съобщи ДПА.

" По начало това не е миграционна рецесия ", сподели пред кореспонденти във Вилнюс еврокомисарят по вътрешни въпроси Илва Йохансон. " Това е акт на експанзия ", добави тя.

Беларуският президент Александър Лукашенко бе заплашил, че ще пусне мигранти свободно да влизат на територията на Европейски Съюз в отговор на европейските наказания против членове на неговия режим поради подкопаването на демокрацията. Европейски Съюз упреква Лукашенко, че стои зад притока на мигранти от Беларус към Литва. Предполага се, че беларуските управляващи докарват мигранти със самолети от Ирак в Минск и им разрешават да минават незаконно на литовска територия.

Тази седмица близо 200 мигранти са прекосили границата единствено за един ден, а от началото на тази година броят им възлиза на 3500. За съпоставяне през предходната година те са били едвам 81. Повечето са подали молби за леговище.

Въпреки помощта на Европейски Съюз ситуацията продължи да се утежнява, съобщи Йохансон. " Това е изцяло недопустимо. Трябва ясно да кажем, че няма свободен достъп до територията на Европейски Съюз ", добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР