Европейската комисия обяви, че успешно е приключила разяснителните разговори с

...
Европейската комисия обяви, че успешно е приключила разяснителните разговори с
Коментари Харесай

ЕС и CureVac се договориха за покупка на 225 млн. дози ваксина срещу COVID-19 |

Европейската комисия разгласи, че сполучливо е завършила разяснителните диалози с немската биофармацевтична компания CureVac за закупуване на 225 милиона дози от разработваната от компанията ваксина против ковид.

" Всеки кръг от договаряния, които завършваме с фармацевтичната промишленост, ни приближава до успеха на този вирус. Скоро ще имаме съглашение с CureVac, новаторската европейска компания, получила по-рано финансиране от Европейски Съюз и Европейската капиталова банка за произвеждане на коронавирусна ваксина в Европа ", съобщи в четвъртък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На 6 юли Европейската капиталова банка подписаха контракт за заем Евро 75 милиона за създаване и широкомащабно произвеждане на имунизацията.

По-рано този месец Европейският съюз се споразумя да закупи 300 милиона дози на ваксина против Covid-19 от компанията AstraZeneca, 200 милиона дози от разработваната от Johnson & Johnson ваксина, както и 300 милиона дози ваксина на компанията Sanofi.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР