Европейската комисия обяви, че е започнала официално разследване на онлайн

...
Европейската комисия обяви, че е започнала официално разследване на онлайн
Коментари Харесай

ЕК взе на прицел АлиЕкспрес заради незаконно съдържание

Европейската комисия разгласи, че е почнала публично следствие на онлайн търговеца " АлиЕкспрес " (AliExpress), благосъстоятелност на китайския софтуерен колос " Алибаба " (Alibaba), поради опасения по отношение на разпространяването на нелегално наличие, съобщи Си Ен Би Си, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията стартира следствието според Законодателния акт за цифровите услуги (DSA), който влезе в действие на 17 февруари. Широкообхватното законодателство има за цел да управлява софтуерните колоси във връзка с антиконкурентни практики, както и дезинформацията.

Разследването се концентрира върху това дали " АлиЕкспрес " може да е нарушил Законодателния акт за цифровите услуги в области, свързани с ръководството и смекчаването на рисковете, с модерирането на наличието и вътрешния механизъм за обработка на тъжби, с прозрачността на рекламните и целесъобразните системи, с проследимостта на търговците и с достъпа до данни за откриватели, изясни Европейска комисия.

Проблемите, които са обект на инспекцията, са свързани със спазването на забрани за продажба на вредящи на здравето артикули като подправени медикаменти, храни и хранителни добавки, достъпа на малолетни до нецензурен материали на уеб страницата, потреблението на " срити връзки ", съществуването на нелегално наличие, както и скритата реклама на неразрешени артикули посредством инфлуенсъри.

Разследването ще се концентрира и върху това дали е имало нарушавания на Законодателния акт за цифровите услуги, които разрешават на малолетни лица да имат достъп до нецензурен материали, които съгласно Европейска комисия потребителите към момента могат да намерят на платформата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР