Европейската комисия обяви, че е уведомила Полша, че глобата, наложена

...
Европейската комисия обяви, че е уведомила Полша, че глобата, наложена
Коментари Харесай

ЕК глобява Полша заради опасна мина

Европейската комисия разгласи, че е уведомила Полша, че санкцията, наложена й поради неспазване на решение на Съда на Европейски Съюз за мината " Турув ", ще бъде приспадната от европейските средства, които Варшава би трябвало да получи, съобщи Франс прес.

Подобна стъпка се подхваща за първи път.

Изпълнителният орган на Европейски Съюз реши да пристъпи към тези наказания със задна дата, а повода е незатварянето на въглищната мина " Турув ", съобщи представител на Европейска комисия.
Сумата, дължима за интервала от 20.09.21 до 19.10.2021 година, се равнява на близо 15 милиона евро. Говорителят на Еврокомисията не уточни от кои тъкмо европейски фондове ще бъде приспадната сумата.

Глобата ще би трябвало да бъде платена, макар че на 3 февруари Полша и Чехия подписаха съглашение за споразумяване на разногласието за мината.

През май 2021 година Съдът на Европейски Съюз подреди с преходно решение на полското държавно управление да затвори мината поради вредите, които употребата й нанася на околната среда. През септември съдът наложи на Варшава санкция от 500 000 евро дневно, до момента в който мината не бъде затворена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР