Европейската комисия обяви, че е съгласна с исканията за разпределяне

...
Европейската комисия обяви, че е съгласна с исканията за разпределяне
Коментари Харесай

ЕК отговаря: Разпределението на ваксините е прозрачен процес и трябва да е пропорционално на населението |

Европейската комисия разгласи, че е съгласна с настояванията за разпределение на имунизациите сред европейските страни, което да е съразмерно на числеността на популацията.

Малко по-рано през деня премиерът Бойко Борисов, австрийският канцлер Себастиан Курц и министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, и на Словения - Янез Янша на европейско равнище за доставките на ваксини против коронавирусната зараза.

" Разпределението (между страните от Европейски Съюз, бел. ред.) на дозите ваксини в сходство с предварителните съглашения за тяхното доставяне се прави в границите на транспарантен развой. Европейската комисия е съгласна с последните изказвания на няколко страни от Европейски Съюз, че най-справедливо решение за систематизиране на дозите на имунизацията – това е пропорционалното систематизиране въз основа на популацията на всяка страна. Това е решението, което Европейска комисия предложи за всички предварителни съглашения за покупка (ваксини, бел. ред..) ", се споделя в известие от Европейска комисия, представено от БГНЕС.

Комисията отбелязва, че страните от Европейски Съюз са решили да се откажат от предлагането на Европейска комисия, като прибавят еластичност, с цел да се спогодят за друго систематизиране на дозите, като се вземат поради епидемиологичната обстановка и потребностите от имунизация на всяка страна.

" В сходство с тази система, в случай че страната реши да не избира (всички дози ваксини съгласно квотата, бел. ред.), дозите се преразпределят сред други заинтригувани страни от Европейски Съюз ", се споделя в известието.

Държавите от съюза използваха тази система, с цел да трансформират механизма на съразмерно систематизиране на имунизациите по брой население, препоръчан от Европейската комисия в границите на всички контракти за доставка на ваксини, написа Европейска комисия. Държавите членки на Европейски Съюз ще би трябвало сами да стигнат до единодушие дали желаят да се върнат към този механизъм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР