Европейската комисия обяви, че е одобрила проекта на Германия за

...
Европейската комисия обяви, че е одобрила проекта на Германия за
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри спасителния план на Берлин за Луфтханза

Европейската комисия разгласи, че е одобрила плана на Германия за рекапитализиране на Луфтханза (Lufthansa), която е най-големият авиопревозвач на Стария континент, съобщи Агенция Франс Прес. Този план е на стойност 6 милиарда евро, с които да бъде преодоляна рецесията, обвързвана с новия ковид.

Мярката е част от по-мащабен избавителен проект, който планува и държавна гаранция за заем от 3 милиарда евро, която Германия възнамерява да даде на компания по силата на скица за подкрепяне, към този момент утвърдена от Брюксел през март, изясни европейската изпълнителна власт в официалното съобщение си.

Акциите на Луфтханза (Lufthansa) нарастнаха с над 27 на 100 в ранната търговия, откакто и милиардерът вложител Хайнц Херман Тийле поддържа държавния проект за избавяне на немския народен авиопревозвач на стойност 9 милиарда евро (10,12 милиарда долара), съобщи Ройтерс.

Ще гласоподавам за предлагането, сподели Тийле, който има 15,5 на 100 от Луфтханза, пред в. " Франкфуртер алгемайне ".

Освен това часове преди днешното основно изключително общо заседание на акционерите на Луфтханза управлението ѝ и синдикатът на летателния личен състав УФО (UFO) се споразумяха по стратегия за икономии от 500 милиона евро, които компанията би трябвало да направи поради сериозните си финансови усложнения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР