Европейската комисия обвини американския технологичен гигант Амазон (Amazon) в нарушаване

...
Европейската комисия обвини американския технологичен гигант Амазон (Amazon) в нарушаване
Коментари Харесай

Европейската комисия обвини Amazon в антиконкурентни практики |

Европейската комисия упрекна американския софтуерен колос " Амазон " (Amazon) в нарушение на европейските правила за конкуренцията на онлайн пазара на дребно, съобщи Би Би Си. 

Според Брюксел компанията се е възползвала от данните на самостоятелни търговци на дребно, които са употребявали уеб страницата.

Започнало е и второ следствие за антиконкурентни практики по съмнения в преференциално отношение към избрани търговци, употребяващи доставката на " Амазон ". 

От " Амазон " отхвърлиха обвиняванията. " Амазон " съставлява по-малко от 1% от международните пазари на дребно ", написа в  изказване на софтуерния колос. 

Европейският комисар по конкуренция Маргрете Вестагер разгласи, че е доста значимо " Амазон " да не нарушава разпоредбите за конкуренцията. 

Миналата година Европейска комисия стартира следствие на " Амазон " и се концентрира върху двойствената роля на компанията като платформа за онлайн пазар и в същото време като търговец на дребно.

Технологичният гигант е изправен пред допустима санкция в размер до 10% от годишните си доходи в международен мащаб. Тази санкция може да възлезе на милиарди долари - към 19 милиарда $. 

Според разпоредбите на Европейски Съюз компанията може да отговори документално на обвиняванията и да показа своята позиция по делото в устно чуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР