Европейската комисия обеща 1 милиард евро за възстановяване на регионите,

...
Европейската комисия обеща 1 милиард евро за възстановяване на регионите,
Коментари Харесай

След опустошителните земетресения: ЕК отпуска 1 млрд. евро за Турция

Европейската комисия даде обещание 1 милиард евро за възобновяване на районите, наранени от мощните земетресенията в Турция, предава Анадолската организация, представена от БГНЕС.

" Имам удоволствието да разглася, че Европейската комисия сама ще поддържа Турция с 1 милиарда евро за възстановяване след земетресенията ". Това разгласи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен по време на Международна донорска среща " Заедно за хората в Турция и Сирия ".

" Домовете, учебните заведения и лечебните заведения би трябвало да бъдат възобновени по най-високите стандарти за сеизмична сигурност. Водоснабдяване, канализация и друга критична инфраструктура би трябвало да бъде ремонтирана ", сподели тя.

Фон дер Лайен обяви и спомагателен пакет от 108 млн. евро за филантропична помощ и " ранно възобновяване " в Сирия. На 6 февруари трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер раздрусаха Южна Турция, като лишиха живота на над 50 000 души. В прилежаща Сирия са починали минимум 4500 души, а повече от 8700 са ранени. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР