Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала

...
Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала
Коментари Харесай

Брюксел няма информация европейски компании да са плащали в рубли за руския газ

Европейската комисия няма информация някоя европейска компания да е плащала в рубли за съветския газ, откакто Москва сложи условие задграничните купувачи да следват механизма за конвертиране на заплащанията от евро или долари в рубли. Това съобщи еврокомисарят за енергетиката Кадри Симсон, представена от Ройтерс.

" Комисията няма информация някоя страна или частна компания, която е подготвена да направи това ", сподели Симсон при идването си за срещата на енергийните министри на страните членки в Брюксел.

На днешната среща няма да се разискват нови наказания против Русия, уточни френският министър на екологичния преход Барбара Помпили.

Тя акцентира, че съвещанието през днешния ден е отдадено извънредно на тематиката за газовите доставки от Русия, а не на петрола, защото това единствено по себе си е задоволително комплициран въпрос, добавя ТАСС. По думите й министрите имат намерение да изразят взаимност с Полша и България, за които " Газпром " спря доставките на синьо гориво на 27 април.

Полският енергиен министър съобщи, че Варшава предлага да бъде въведен " налог взаимност " за страните, които не поддържат ембарго върху съветския нефт.

Полша изрази също по този начин подготвеност да поддържа Германия да се откаже от съветския нефт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР