Европейската комисия няма да сломи волята на полския народ да

...
Европейската комисия няма да сломи волята на полския народ да
Коментари Харесай

Европа "няма да сломи волята на полския народ" за съдебна реформа, заяви Качински

Европейската комисия няма да пречупи волята на полския народ " да приключи промяната в правосъдната система, споделя водачът на ръководещата в Полша партия " Право и правдивост " (ПиС) в изявление, оповестено през днешния ден и представено от " Асошиейтед прес " и Българска телеграфна агенция.

Пред проправителствения седмичник " Шечи " ( " Мрежи " ) Ярослав Качински, който не заема държавен пост, само че е считан за действителния притежател на властта, споделя, че обстановката е " или, или ". " Ако не бъде реформирано съдопроизводството, другите промени ще имат малко значение, тъй като рано или късно ще бъдат отречени, анулирани от съдилищата, които имаме ", твърди той.

Европейската комисия подлага на критика държавното управление на ПиС, че измененията в правосъдната системанарушават демократичните стандарти на Европейски Съюз и подкопават върховенството на закона, напомня организацията.

Доскоро 69-годишният Качински бе в болница и в продължение на седмици бе отвън полезрението на обществото. В изявлението той изяснява, че имал " рискова " бактериална зараза на коляното.

Полският интернет портал wirtualnapolska.pl цитира фрагмент от изявлението, в който Качински хвали премиера Матеуш Моравецки, че е " влезнал в огъня и се е справил добре ". По думите на водача на ПиС Моравецки " е доста дееспособен и има невероятна физическа устойчивост " и в случай че не се случи нещо извънредно непредвидено, той ще оглавява държавното управление до идващите парламентарни избори.

Миналата седмица сред 4000 и 5000 души се събраха пред постройката на Върховния съд във Варшава в поддръжка на ръководителя на съда и другите съдии, които оспорват правосъдната промяна, задължаваща навършилите 65 години съдии да се пенсионират. Около една трета от висшите съдии са наранени от смяната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР