Европейската комисия не поставя краен срок за обсъждането на предложения

...
Европейската комисия не поставя краен срок за обсъждането на предложения
Коментари Харесай

Еврокомисията не поставя краен срок за предложения за избягване на твърд Брексит

Европейската комисия не слага краен период за разискването на оферти от Лондон, с които да се избегне отдръпването на Англия от Европейски Съюз без съглашение. Това съобщи през днешния ден представител на комисията в отговор на въпроси.

Независимо от политическите развития във Англия нашата позиция остава трайна - желаеме градивно да работим с премиера Борис Джонсън и да разгледаме всевъзможни съответни негови оферти, доколкото са съвместими с постигнатото съглашение за разлъка, уточни представителят. Той добави, че макар загубата на болшинство в английския парламент Джонсън остава събеседникът, с който ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер да беседва.

От наша позиция нищо не се трансформира, оставаме в подготвеност градивно да работим с английския министър председател. Работим за отдръпване на 31 октомври на основата на постигнатото съглашение. Няма краен период за представянето на нови английски оферти. Европейска комисия е посочила, че е гъвкава, подготвена и решена да се реализира отдръпване на основата на съглашение, не бихме се обвързали с краен период, добави представителят. Той посочи, че през днешния ден в Брюксел за договаряния на "техническо " ниво е дошъл основният английски договарящ Дейвид Фрост.

Европейската комисия повтори през днешния ден апела си към всички заинтригувани страни в Европейски Съюз да се приготвят за отдръпване на Англия от Общността без съглашение на 1 ноември.

Заради продължаващата неустановеност за одобряването от английската страна на постигнатото съглашение и поради цялостната политическа конюнктура в страната, отдръпването от Европейски Съюз без съглашение на 1 ноември остава действителна, въпреки и нежелана, опция, се показва в известието на комисията.

За да се лимитират разстройствата в търговията, всички участници във вериги на доставки с Англия, без значение къде се намират, би трябвало да бъдат наясно с отговорностите си и с нужните формалности в трансграничната търговия. Комисията предложи на Европейския парламент и на Съвета на Европейски Съюз да бъдат направени целенасочени механически промени в продължителността на изключителните ограничения в региона на транспортите при положение на отдръпване без съглашение. Комисията предложи да бъдат повторени и през 2020 година съществуващите договорености при изключителна конюнктура за 2019 година във връзка с риболова и на вероятното присъединяване на Англия в бюджета на Европейски Съюз за следващата година. Тези ограничения са нужни поради решението за удължение на периода за овакантяване на английската страна до 31 октомври, се разяснява в известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР